Jump to content
Modelarstwo Rolnicze Forum

Recommended Posts

Posted

Otóż każda maszyna ,czy to ciągnik czy np. pług ma jakieś naklejki.

Ostatnio zastanawiałem się jak je wykonać na rozrzutniku  http://arura.pl/sites/default/files/foto/galerie/2013/10/06/rozrzutnik_metaltech_ro10.JPG

Naklejka z logiem Metaltech nie stanowiłaby kłopotu , ale problem jest przy ,,RO 10''. Wydrukowałem ten napis, jest na czerwonym tle, ale tło nie zgadza się z kolorem farby. W jaki inny sposób można by to zrobić? 

Jest to mój 1 post, więc proszę o wyrozumiałość.

Posted

Jak chce Ci się bawić, to możesz wydrukować jeszcze raz ale potem ostrym nożykiem wyciąć napis i nakleić na rozrzutnik. Ewentualnie narysować sobie kontury napisów i po prostu namalować cieniutkim pędzelkiem.

Posted

Chyba nikt tak nie eksperymentował.

W zasadzie jest jeszcze jedna metoda (mojego autorstwa, a jakże..), ale to na razie faza eksperymentalna i do dopracowania. Ale jak wypali to można będzie w prosty sposób trzaskać spore ilości kalkomanii do modeli dowolnej wielkości.

Posted

A czy mógłbyś ją opisać, chociażby na PW? Pamiętam że jak stare forum jeszcze było to Bangibang wtedy opisał jakąś metodę a później korzystał z tego Erwick i nawet ładnie mu wyszło

• 7 years later...
Posted

Hej, ma ktoś może przygotowane do wydruku naklejki ostrzegawcze biało czerwone, ograniczenia prędkości, trójkąt ostrzegawczy, tablice rejestracyjne itd do modeli w skali 1:32? Ktoś bawił się w takie coś i może ma już sformatowane do tej skali?