Muran001 Posted December 22, 2013 Report Posted December 22, 2013 Witam wszystkich na Agromodele New Edition! Muran001 ze starego AM z tej strony. Pewno pamiętacie mnie z dość oryginalnych modeli takich jak: kopaczka konna, rower Wigry 3, duży siewnik konny oraz bohaterów z moich przygód modelarskich: pan Krupita i jego wspólnicy: Bolo silny jak Pudzian i Jurij Broda. No dobra, przechodzimy do tematu. Pamiętacie, kto zbudował model siewnika Famarol z fajnymi redlicami? I przy tym siewniku był poradnik "Jak zrobić zwykłe redlice z rurkami". Wskazówek potrzebuję do budowy pewnego siewnika. Z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich modelarzy.
Agrotechnik Posted December 22, 2013 Report Posted December 22, 2013 To zależy jeszcze jakie "zwykłe redlice z rurkami"... Najprościej wziąć patyczek do uszu, ogołocić go z bawełny, potem z papieru zrobić redlicę i dokleić na końcu patyczka. Chyba że redlice talerzowe... filozofia ta sama, tylko zamiast dziobu- talerze:
Muran001 Posted December 23, 2013 Author Report Posted December 23, 2013 Dzięki, lecz jakimś sposobem udało mi się zrobić siewnik. U siebie dałem redlice ze starego chińskiego siewnika i rurki z wykałaczek. Temat zostawmy osobom, które będą chciały budować siewnik. Proszę o przeniesienie tematu do działu "Porady".
Recommended Posts