Muran001 Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Witam wszystkich na Agromodele New Edition! Muran001 ze starego AM z tej strony. Pewno pamiętacie mnie z dość oryginalnych modeli takich jak: kopaczka konna, rower Wigry 3, duży siewnik konny oraz bohaterów z moich przygód modelarskich: pan Krupita i jego wspólnicy: Bolo silny jak Pudzian i Jurij Broda. No dobra, przechodzimy do tematu. Pamiętacie, kto zbudował model siewnika Famarol z fajnymi redlicami? I przy tym siewniku był poradnik "Jak zrobić zwykłe redlice z rurkami". Wskazówek potrzebuję do budowy pewnego siewnika. Z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich modelarzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 To zależy jeszcze jakie "zwykłe redlice z rurkami"... Najprościej wziąć patyczek do uszu, ogołocić go z bawełny, potem z papieru zrobić redlicę i dokleić na końcu patyczka. Chyba że redlice talerzowe... filozofia ta sama, tylko zamiast dziobu- talerze: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muran001 Posted December 23, 2013 Author Report Share Posted December 23, 2013 Dzięki, lecz jakimś sposobem udało mi się zrobić siewnik. U siebie dałem redlice ze starego chińskiego siewnika i rurki z wykałaczek. Temat zostawmy osobom, które będą chciały budować siewnik. Proszę o przeniesienie tematu do działu "Porady". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts