Guest JAREK_JOHN DEERE 8r Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 witam tak jak tytuł tematu mówi sam za siebie potrzebuje waszej rady , pomocy jak mogę zrobić dioramę ścierniska po kukurydzy ponieważ jako że mam nadmiar wolnego czasu zaczynam prace nad budową mojego mini gospodarstwa z kawałkiem pola (np pole może być pól z koszone i pół zaczęte tak jak tu w linku: http://fend-22140.skyrock.com/photo.html?id_article=3136181158&id_article_media=39495644 ) liczę na waszą pomoc która bardzo będzie mi przydatna . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Ja kiedyś widziałem na youtube filmik i tam było pokazane jak jest zrobiona taka diorama pola ze ścierniskiem po qqrydzy i były to zapałki odwrócone czubkami do dołu i zasuszona trawa jako słoma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiu86 Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 zapałki się nie nadają - nazbieraj suchej trawy (takich cienkich sztywnych łodyg ) - kup kaseton i dziergaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 nie wiem czy ci pomogę ale jak będę miał więcej czasu to poszukam więcej bo kiedyś widziałem naprawdę fajną dioramę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 i jeszcze troche Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati3010 Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 służę pomocą z wszelkiego rodzaju infrastrukturą techniczna w obejściu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JAREK_JOHN DEERE 8r Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 co masz Mateuszu na myśli ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JAREK_JOHN DEERE 8r Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 kolego Marcel 3 foto i ostatnie są najlepsze tylko że na tym ostatnim nie wiem jak własnie wykonać taka świetna kukurydzkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 By zrobić tak świetną qq potrzeba patyczki po ile np 6/9cm mniej więcej i poprzyklejać zasuszoną trawę 1,5cm i git Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Co do ostatniego zdięcia jest to qq kupiona a nie zrobiona a bynajmniej tak mi się wydaję Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati3010 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 że jak bedziesz potrzebował zabudowań to moge wykonać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Zanim serwer padł na forum można było znaleźć temat o qq wg mojego pomysłu. Dla przypomnienia: Do zrobienia tego użyłem sporej ilości bibuły i patyczków od szaszłyków. Paski z bibuły (najlepiej żółta, złota) o szer 7 mm przycinałem na 2-3 cm, potem robiłem ostry czub i oklejałem patyczek. Patyczek wbijałem we wcześniej rozrysowane punkty (narysowałem kratkę a na przecięciach linii otwór a w otwór kukurydza). Jak widać efekt jest jaki jest, na proste dioramy wystarczy. Wadami tej metody jest duża pracochłonność. Wykonanie 100 kukurydz zajęło mi jakieś 2 dni, a to jest i tak nic bo na dobre pole potrzeba naprawdę sporo. No i kwestia czy efekt się podoba czy nie. Bo jeśli chodzi o kukurydzę pod sieczkarnię (zielone łodygi) to można by użyć jakiejś rośliny, ale pod kombajn to już raczej taka złocista. Tak w skrócie wygląda prosta i łopatologiczna metoda mojego pomysłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 @Agrotechnik mógłbym zrobić taką kukurydzę na próbę? chodzi mi o twoją zgodę bo kiedyś pisałeś że zakaz kopiowania bez pozwolenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Pytasz się to rób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Może jutro zrobię kilka sztuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bangibang Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 To chyba Jarek będzie najlepsze dla ciebie rozwiązanie : http://www.shop-027.de/Umbauten-p1133h13s31-50-Maispflanzen-pro-.html PS Temat do przeniesienia, zła kategoria Prawidłowa: http://forum.agromodele.pl/forum/17-poradniki/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JAREK_JOHN DEERE 8r Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 dzięki Agrotechniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts