Agrotechnik Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Temat o klasycznej nazwie więc wiadomo o co chodzi. Ale zaczniemy nietypowo- od podsumowania. Tak bez szaleństw ale zawsze coś tam się robi i przerobi. No i życzę wszystkim udanego sylwestra już teraz bo potem chyba nie będę w stanie... Rolnik and Melon 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JAREK_JOHN DEERE 8r Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 kolego pługi z ażurowymi odkładniami miażdżą system coś pięknego zwracam honor i chylę czoło i wzajemnie udanej zabawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
DemonRap Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Piknie tylko szkoda że ta reszta jest zakryta P.S. A gdzie podział się 5011 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Ty to masz talent do modeli Wzajemnie szczęśliwego nowego roku i wielu nowych modeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Piękne modele robisz .A co pod tą srajtaśmą z biedry się kryje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoziołekJD Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Åadne maszynki Gratki kolego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted December 31, 2013 Author Report Share Posted December 31, 2013 5011 zrobiłem w tamtym roku więc dlatego go nie ma. Znalazł się za to 6340 którego poddałem remontowi. A pod srajtaśmą... coś uprawowo-zasiewowego, coś do grzebania w ziemi dla mniejszych kalibrów i coś do przerabiania trawy na małe kawałeczki czyli sieczkarnia grubego kalibru żeby ktoś mógł zrobić lepszą. Ale to wszystko w swoim czasie, jak się zacznie sezon to pokażę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba12 Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Nie no pług ażurowy i smerf niszczy system, piękna kolekcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolnik Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Åadnie Radku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 Dobra, znalazła się chwila czasu więc... "Co robi Agrotechnik gdy chce frytki?" Odpowiedź: robi najpierw sadzarkę... ...potem pielniko-obsypnik żeby czysto i ładnie rosły... CDN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 CD. ...ziemniaczki same się nie wykopią więc... Kto obstawiał że będzie kombajn Grimme ten się zawiódł... CDN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 CD. ...ale gdy zbiornik o pojemności 8 ton stanie się pełny... ...dla Turboshifta nie ma litości i pędzi do miejsca rozładunku i wstępnego sortowania... ... i tym sposobem Agrotechnik ma świeże pyrki na frytki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 I jeszcze grupowa fota linii ziemniaczanej: A że w niektórych rejonach kraju sianokosy pełną gębą to i u mnie trzeba było wysłać coś na usługi... A braki siatki oczywiście uzupełniał Bocianek... Udanej majówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JAREK_JOHN DEERE 8r Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 :o :O kolega zmiażdżył system !!!!!!! piękności Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 @Agrotechnik zaszalał pięknie kolego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 To tylko znowu ja: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 Ciąg dalszy: I ostatnia fota: Inspirowana tym: Wystąpili: - Zetor Forterra 140 HSX - Zetor Forterra 10641 przerobiona z dawnej Forterry 135 16V (użyłem podwozia) - Zetor Major 80 - konkretny obciążnik - towotnica Przepraszam za jakość, to znak że czas wymienić telefon... Krótki opis... Forterra 10641 ma chwilowo takie koła, planuje dać jej koła wąskie do międzyrzędzi żeby mogła zastąpić10540 w pielniko-obsypniku którego zdjęcie jest wyżej w tym temacie. Czy dostanie ładowacz? Nie wiem, nie widzę sensu skoro mam ładowarki. Major 80 wygląda jak wygląda, wąskie kapcie to nie moja pomyłka tylko on naprawdę ma takie wąskie koła. Jak się wkurzę to go przerobię na 2WD. Forterra 140 HSX jak każdy widzi, ma trochę dziwną maskę. Nie miałem drobniejszej siatki więc jest jaka jest, ale nadrabia innymi szczegółami- zaczepy można zdemontować, a dolny hak powiesić z boku jak w prawdziwej, widać wyłącznik masy pod kabiną (taka czerwona wajcha), silnik ma odwzorowany jak oryginał no i jak widać- koła się przechylają przy skręcie. Obciążnik taki masywny bo zrobiony z myślą o innej produkcji którą pokażę niebawem. Jak na razie ciągników dość, mam ich aż nadto. I żeby nie było- umiem zrobić inny ciągnik niż Zetor, tylko... Zetora lubię najbardziej. Ale jak Zetor czegoś nie ma to bez problemu mogę zrobić takiego Fergusona ze ściętą maską. JD nie będę robił bo mam ich dość z pracy. Niech się inni wykażą w robieniu zagranicznych maszyn, ja wolę klepać w kółko Zetory... każdy inny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Masz talent ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati3010 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 avr zajebiscie wyszedł miałem okazje pracować takim na praktyce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modelik9 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 bardzo mi się podoba kombajn do frytek I pługi z ażurowymi ja chyba sobie najnowszego zetorka sprawie tylko Forrterre HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini221 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Modelik9 nie zaśmiecaj kolejnego forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted November 30, 2014 Author Report Share Posted November 30, 2014 Nudą wieje to... No-name spulchniacz+ Pottinger Lion 4 metry + Kongskilde Profiline 400 No i Niucho T7550: Nie ma czasu na cokolwiek, nie ma czasu na bardziej ambitne agregaty uprawowo siewne, a że park maszynowy wieje pustką bo same traktory, to trzeba sobie jakoś radzić. Jeszcze kilka poprawek i będzie tak jak trzeba, więc zaznaczam że siewnik nie skończony. Dawido1998 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Najbardziej spodobał mi się Pottinger Ja mam podobnie dużo traktorów i kombajnów mało maszyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted January 16, 2015 Author Report Share Posted January 16, 2015 Ostatnio coś takiego mi wpadło w ręce: Ach ta paskudna ładowarka mojej roboty... no ale jak na razie musi wystarczyć, są inne priorytety. Ale wracając do JCB- nie byłbym sobą gdyby się z nim nie pobawił i efekt jest taki że... Telefon nie przyzwyczajony do takiej drobnicy (albo po prostu trzeba sfocić za dnia) wiec wypiszę co z nim zrobiłem: - pseudoporęcz przy drzwiach zastąpiłem poręczą z prawdziwego zdarzenia - przy okazji dodałem "wąsy" świateł na kabinie, te w połowie jej wysokości - lusterka też - pozbyłem się tego pseudowydechu, dałem swój - dorobiłem mu podnośnik bo oryginał ma tylko zaczep - no i pokolorowałem to tu i tam Jakieś pomysły co z nim jeszcze zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bangibang Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Wystawić na aukcje wośp %-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts