Guest Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Zauważyłem od dłuższego czasu, że większość użytkowników preferuje takie marki jak NEW HOLLAND oraz JOHN DEERE. Natomiast bardzo mało jest takich marek jak CLAAS, FENDT. Zastanawia Mnie dlaczego tak jest, czy jesteście posiadaczami w rzeczywistości takiego sprzętu czy coś innego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiu86 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Jak dla mnie nie ma nic lepszego niż JOHN DEERE i tyle . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati3010 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 w kolekcji mam różne marki w tym po jednym modelu mf, zetor, df, nh oraz case, 3 fendty, 9 claasów i 19 john deerów chodzi mi tylko o same ciągniki z ilości zbieranych przeze mnie modeli widać w czym najbardziej gustuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reprobus Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 ja posiadam 5 Fendt-ów, 7 Claas-ów, 4 DF, 3 NH, 3 JD, 3 Case-y, 3 Valtry, 2 MF, 1 Ford, 1 Kirovets, 1 Challenger, 1 Mc, 1 Schloter, 1 MB trac. kieruję się wyglądem traktorów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 ja posiadam 5 Fendt-ów, 7 Claas-ów, 4 DF, 3 NH, 3 JD, 3 Case-y, 3 Valtry, 2 MF, 1 Ford, 1 Kirovets, 1 Challenger, 1 Mc, 1 Schloter, 1 MB trac. kieruję się wyglądem traktorów W modelarstwie można się tyn kierować nie w realu Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Ja posiadam 3 valtry ,1 fendt-a,1 mf-a,2 claas-y ,4 john deer-y,jeśli chodzi o ciągniki. Jak widać gustuje w marce agco oraz john-ach , przy wyborze modelu najbardziej uwzględniam się przywiązaniem do marki,opinią na temat ciągnika w rzeczywistości, najmniej uwagi przywiązuje do stylistyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quest2 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Ja mam 1 fendta 5 valtr 1 jd 1 case 1 renaulta Ogólnie biorę pod uwagę moc I całokształt oraz opinie. Główna marka w mojej kolekcji to valtra i claas,gdyż to marki maszyn rolniczych posiadających w rodzinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GR KapiBred Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 Ja mam ciagniki JD w realu no i jakoś tak i w 1:32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 W moim przypadku wygląda to tak, że jak coś podoba mi się czy przykuwa moją uwagę w realu dany model maszyny to chociaż w 1:32 chce go mieć . W realu mam czerwońce ale niestety w 1:32 nic nie ma z nich ciekawego :/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Znam ten ból W moim przypadku wygląda to tak, że jak coś podoba mi się czy przykuwa moją uwagę w realu dany model maszyny to chociaż w 1:32 chce go mieć . W realu mam czerwońce ale niestety w 1:32 nic nie ma z nich ciekawego :/. Znam ten ból Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 O, i to jest dobre pytanie czym się kierujemy wybierając modele... U mnie np. jest dużo Zetorów z sentymentu. Paradoksalnie nie ma John Deere'a z którym mam styczność na co dzień praktycznie... Co do reszty to raczej jest to kwestia przypadku i dobrej okazji. No i też fajnie mieć po modelu od każdej firmy tak dla porównania co lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek Team Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Ja kupując model kieruję się swoim gustem . Mam dużo Claas'ów i John'ów . Nie mam żadnego Fendta bo mnie nie zachwycają . Gdy wybieram model nie zwracam uwagi na jego cenę (powinna być taka normalna )czy jakieś niedociągnięcia . W skrócie- zbieram modele które mi się podobają John Deere456 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapusky Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Ja claasy będe zbierał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts