Jump to content
Modelarstwo Rolnicze Forum

Modele na forum

Guest

Recommended Posts

Zauważyłem od dłuższego czasu, że większość użytkowników preferuje takie marki jak NEW HOLLAND oraz JOHN DEERE. Natomiast bardzo mało jest takich marek jak CLAAS, FENDT. Zastanawia Mnie dlaczego tak jest, czy jesteście posiadaczami w rzeczywistości takiego sprzętu czy coś innego ?

ja posiadam 5 Fendt-ów, 7 Claas-ów, 4 DF, 3 NH, 3 JD, 3 Case-y, 3 Valtry, 2 MF, 1 Ford, 1 Kirovets, 1 Challenger, 1 Mc, 1 Schloter, 1 MB trac. kieruję się wyglądem traktorów :)

W modelarstwie można się tyn kierować nie w realu  :D

Ja posiadam 3 valtry ,1 fendt-a,1 mf-a,2 claas-y ,4 john deer-y,jeśli chodzi o ciągniki.

Jak widać gustuje w marce agco oraz john-ach , przy wyborze modelu najbardziej uwzględniam się przywiązaniem do marki,opinią na temat ciągnika w rzeczywistości, najmniej uwagi przywiązuje do stylistyki.

Ja mam 1 fendta 5 valtr 1 jd 1 case 1 renaulta

Ogólnie biorę pod uwagę moc

I całokształt oraz opinie.

Główna marka w mojej kolekcji to valtra i claas,gdyż to marki maszyn rolniczych posiadających w rodzinie.

Znam ten ból

W moim przypadku wygląda to tak, że jak coś podoba mi się czy przykuwa moją uwagę w realu dany model maszyny to chociaż w 1:32 chce go mieć :). W realu mam czerwońce ale niestety w 1:32 nic nie ma z nich ciekawego :/.

Znam ten ból

O, i to jest dobre pytanie czym się kierujemy wybierając modele... U mnie np. jest dużo Zetorów z sentymentu. Paradoksalnie nie ma John Deere'a z którym mam styczność na co dzień praktycznie... Co do reszty to raczej jest to kwestia przypadku i dobrej okazji. No i też fajnie mieć po modelu od każdej firmy tak dla porównania co lepsze.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...