OLTRANS Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Witam będe w tym temacie prezentował maszyny zrobione przeze mnie inne niż rolnicze Na początek dźwig portowy wzorowany na Sennebogen 650 danio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Naprawdę zajebioza !!! ten dźwig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Ten dźwig to na prawdę fajna sprawa. Użyłeś elementów od jakiegoś złomu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted June 2, 2015 Author Report Share Posted June 2, 2015 Całe podwozie to moja własna produkcja,ramię i cała nadbudowa silnika to zlepek złomów z siku,Kabina to również moja produkcja miała być użyta do koparki ale spadł na nią obrazek i tylko ona ocalała.Pierwotnie miała być to koparka przeładunkowa ale gdy wpadł mi w ręce ten złom to zdecydowałem się na dźwig Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted June 21, 2015 Author Report Share Posted June 21, 2015 Witam dziś pokażę wam peterbilta 359 sklejonego w czasie tamtych wakacji.Producentem modelu jest revell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Miałem kiedyś chęć złożyć jakiś ciągnik siodłowy , jakąś scanie czy DAF'a ale jakoś mi to minęło, ale nie ukrywam że kiedyś pewnie złoże coś z tego typu . Fajnie ci wyszedł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Mi od dawna chodzi po głowie złożenie samolotu Ale nie takiego co ma kilka elementów a na prawdę trudnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted June 24, 2015 Author Report Share Posted June 24, 2015 Miałem kiedyś chęć złożyć jakiś ciągnik siodłowy , jakąś scanie czy DAF'a ale jakoś mi to minęło, ale nie ukrywam że kiedyś pewnie złoże coś z tego typu . Fajnie ci wyszedł. Gdybyś kupował kiedyś jakiś ciągnik to odezwij się do mnie doradzę ci co i jak Mi od dawna chodzi po głowie złożenie samolotu Ale nie takiego co ma kilka elementów a na prawdę trudnego Ja od czasu do czasu też myślę o jakimś samolocie albo statku Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted June 28, 2015 Author Report Share Posted June 28, 2015 Witam ostatnio skończyłem pracę nad naczepą do przewozu rur.Pomysł wziął się z programu autostrada przez piekło często były tam pokazywane takie maszyny.Jako iż miałem odpowiedni ciągnik do takiej naczepy postanowiłem ją wykonać od podstaw,tylko opony nie były moje.Jest to pierwsza moja naczepa,ma ona ok metr długości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel11441 Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Jaka to skala? I skąd masz te koła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiu86 Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 dobre pytanie! przydały by mi się takie jeśli to skala 1:32 lub zbliżona . . . ostatnio widziałem ciągnik siodłowy Welly, myślę że nie jedna osoba na forum by się skusiła na taki. . . ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Mi się marzy scania od welly i jakaś naczepa na zboże Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted June 28, 2015 Author Report Share Posted June 28, 2015 Naczepa jest w skali 1 24 koła od naczepy są od italeri Wielkość opon jest mniej więcej taka sama jak przednie koła od ciągnika typu fendt 820 więc do 1 32 się raczej nie nadają Mi też strasznie przydała jakaś ciężarówka do 1:32 Ostatnio znalazłem man-a tgs do 1:32 jako kartonową śmieciarkę do składania można by się i pokusić i przerobić na ciągnik siodłowy http://exito.sklep.pl/pl/p/WEKTOR-06-132-MAN-TGS-28.320-Smieciarka-Remondis/29870 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek Team Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Åadnie się prezentuje Oglądasz drogi śmierci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel11441 Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Za dużo roboty z tą śmieciarką, a efekt nie powala Na allegro można nabyć jakieś samochody ciężarowe w 1:32. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted October 25, 2015 Author Report Share Posted October 25, 2015 Ostatnio załapałem trochę przestoju w skali 1:32 a powodem jest zachorowanie na 1:87 1 Volvo fh16+kempf mateusz199309 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Pierwsza fotka ekstra . Jakieś plany na kolejną makietę/diorame ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel11441 Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Zgadzam się z kolegą wyżej Pięknie odwzorowane to volvo jak na 1:87. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted October 26, 2015 Author Report Share Posted October 26, 2015 Pierwsza fotka ekstra . Jakieś plany na kolejną makietę/diorame ? Dokończę dioramę stacji benzynowej zimą i to tyle w temacie dioramy jeśli jakaś się nie sprzeda(skala 1:87) to nie będe miał miejsca na kolejne.A w 1:32 też już się pewnie żadna nie pojawi również z powodu braku miejsca . Zgadzam się z kolegą wyżej Pięknie odwzorowane to volvo jak na 1:87. To chyba jeden z najlepiej odwzorowanych modeli ciężarówek w 1:87,herpa naprawdę się postarała Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted October 27, 2015 Author Report Share Posted October 27, 2015 Jest to herpa Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted February 4, 2016 Author Report Share Posted February 4, 2016 Witam dziś zaprezentuje wam scanie hauber wraz z podkontenerówką w skali 1:87 Model dostał nowe malowanie,detale typu klima,uszy,podest,kable,nową tylną belkę oraz klamoty w kabinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLTRANS Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 Witam ostatnio przestawiłem się nieco na mniejszą skalę oto efekty: A tak prezentuję się całość lecz bez autobusów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel11441 Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Te samochody ciężarowe są po prostu piękne i jeszcze ta makieta Jakby to było jeszcze w skali 1:32. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts