Irek Team Posted January 29, 2015 Report Posted January 29, 2015 Witam . Czy opłaca się kupować model lexiona z wikinga . Jak z jego wykonaniem ? Wolicie zwykłego lexiona z wikinga czy takiego ?
Barteg Posted January 29, 2015 Report Posted January 29, 2015 Nie rozumiem pytania- "Wolicie zwykłego lexiona z wikinga czy takiego" kupujesz go dla siebie czy dla szpanu na forum? Bo tak to zabrzmiało. Co do wykonania to wiking spieprzył w nim trochę rzeczy po całości i ja bym za niego tyle na pewno nie zapłacił. BartosZetor 1
Irek Team Posted January 29, 2015 Author Report Posted January 29, 2015 Zapytać się nie wolno ? Moim zdaniem zwykły lexion lepszy . Ten niby limited kosztuje 2700zł na ebay . Więc może jakieś lepsze wykonanie w nim jest . Ale chcę aby wypowiadały się tu osoby które są w jego posiadaniu .
Agrotechnik Posted January 29, 2015 Report Posted January 29, 2015 Limited ale jaki, bo są 4- jeden na 100 lecie, drugi z przystawką, trzeci taki srebrny i czwarty w żółto-czarnej wersji na rynek amerykański. Czy warto? Zależy jak to patrzy ale według mnie nie. Niby jest fajny, ma dużo funkcji, ale za dużo mniej lepiej kupić Fendta, MF lub Challengera z Schuco. Detalami i wykonaniem jest tak samo albo i lepszy od Lexiona z Wikinga, nity trzymające elementy i zawiasy tak nie biją w nich po oczach, a brak otwieranego zbiornika można przeboleć robią imitacje jego, czyli taki koszyczek zrobić który by udawał otwarty zbiornik. Przykładowe foty, Lexion: MF/Challenger/Fendt: A jak chcesz porównywać dalej to tu masz foty: http://agrarmodellbau.de/showthread.php/21386-Wiking-Claas-Lexion-780-TT-mit-V-1200-America-Version http://agrarmodellbau.de/showthread.php/9227-Massey-Ferguson-9895-Fortia-von-Schuco Osobiście wolałbym MF-a, a jak Lexiona to już od Noreva. Ale to już sam zdecydujesz.
BartosZetor Posted January 29, 2015 Report Posted January 29, 2015 @Barteg , zgadzam się z Tobą w 100%
mati3010 Posted January 30, 2015 Report Posted January 30, 2015 na nity też jest sposób aby je zamaskowac wystraczy pomalować w kolor tła i już nie biją po oczach
powerclaas Posted February 4, 2015 Report Posted February 4, 2015 Mam MF z schoco ale nie ma rewelki! Wiking sei bardziej postaral man dwa lexiony wikinga i jest na 100% Aco do yellow lexa to pewnie ze slinka leci ale co?
Irek Team Posted March 11, 2015 Author Report Posted March 11, 2015 Nie zakładając nowego tematu . Przybieram się do kupna lexiona z wikinga i mam dylemat . Brać z napędem terra trac czy zwykłego na kołach ?
Melon Posted March 13, 2015 Report Posted March 13, 2015 Jemu ma się on nie podobać, on ma budzić respekt wśród ludzi na forum, ma być taki by forum go podziwiało BartosZetor 1
Irek Team Posted March 14, 2015 Author Report Posted March 14, 2015 Taka bestia musi budzić respekt Mi podoba się wersja TT . Tylko cena trochę zgórowana bo 590 zł .
Agrotechnik Posted March 14, 2015 Report Posted March 14, 2015 A coś Ty myślał? To niestety nie te czasy że jak kupowało się Tucano 450 z UH za 250 zeta toś był burżuj...
Irek Team Posted March 14, 2015 Author Report Posted March 14, 2015 Dokładnie . Lexiona chciałem już od początku kupić jak wyszedł ale zaspokoiłem się lexionem z siku . Ale gdy zacząłem kupować modele lepszych firm typu Wiking UH i Replicagri od razu zachciałem po raz kolejny lexiona tym razem z wikinga . W Szepietowie na dioramie był i po prostu tak mi się spodobał że postanawiam go kupić . Ale dopiero w czerwcu jak już
Dendron Posted March 14, 2015 Report Posted March 14, 2015 Możesz i wcześniej, do Panów z AgroSerwisu napisisz to może ściągną . Ja natomiast któregoś roku prasoowijarkę widziałem, nawet mi się podobała ale cena zniechęciła
Irek Team Posted March 14, 2015 Author Report Posted March 14, 2015 Dendron to nie głupi pomysł . A co myślicie o kupieniu z Niemiec używanego ? Tylko przesyłka trochę droga ale i tak wyjdzie taniej .
Recommended Posts