Skocz do zawartości
Modelarstwo Rolnicze Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Reprobus- niby tak, u nich jest inny przelicznik. Wprawdzie 150 czy 200 euro to nic w porównaniu do 1600 za model dźwigu w 1:50 (link: http://www.msw-modelle.com/en/truck-crane-10-axle/Gottwald/YCC/1-50/AMK-1000-Mobile-Crane-Autokran-1000-Tonner/details/152-00159/?module=detailedArticleInformation&id=152-00159&openNav0=quick&row0=modelBrand&filter0=Gottwald  )

Ale mimo wszystko coś by należało wymagać po wykonaniu.

@Paweł- ale przyjrzyj się i sam powiedz czy jak zawołają 70-80 ojro za ten psiuk to nie będzie to przegięcie w porównaniu do UH i Amazonki? tym bardziej że Vega to konstrukcja jeszcze prostsza i w zasadzie tą paskudną belkę można by zastąpić tą od Siriusa, ale kupować 2 modele żeby zrobić jeden...

Pewnie, że przegięcie. Mam UX-a na półce i model na prawdę cieszy, bo wykonany jest super. Jedyną wadą jest to, że jest dość delikatny, ale nie można mieć wszystkiego. ;) W ubiegłym roku liczyłem, że któraś firma wypuści nowe tucano, jak zobaczyłem, że wiking podjął się tego zadania, to mina mi zrzedła. 

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Reporbus- nie wiem jak Ciebie ale mnie rozwala fakt że w pierwszej serii Axiona 900 dali antenę do nawigacji i jest git gitara a w seryjnym tego małego elementu zabrakło tak jakby chcieli na czymś przyciąć koszty. 1050 jest dobitnym przykładem pazerności na wykonaniu w połączeniu z dobitną ceną. Pierwsze Wikingi był czymś nowym na rynku więc nie odwalali maniany żeby mieć tych klientów a teraz nie ma co się oszukiwać- podrasowane SIKU.

@Paweł- no nic, nie ma co płakać. Trzeba dbać o stare serie żeby przetrwały jak najdłużej i samemu działać. Ja poniekąd liczę że MarGe wymusi na reszcie jakąś jakość, ale z drugiej strony będą mieli powód żeby ceny podwyższyć, mimo że MarGe to raczej jak na razie marka dla niektórych.

Opublikowano

Dlaczego MarGe  na razie tylko dla niektórych?? 

Sama beczka od MarGe to 200 euro  (kompletny zestaw z aplikatorem), jak ktoś chce to sama beczka to 100 euro a aplikator 70. Samobieżny Vredo 400 ojrosów. Poza tym w "normalniejszych i bardziej przystępnych cenach" jest kosiarka i zgrabiarka Felli, kilka dupereli, stare Fordy i nowe CNH co mają być. Ale generalnie niewiele na zachodnich forach widziałem modeli od MarGe a moja wypowiedź odnosiła się głównie do beczki i Vredo bo te modele to takie klejnoty w koronie od nich.

Opublikowano

Sama beczka od MarGe to 200 euro  (kompletny zestaw z aplikatorem), jak ktoś chce to sama beczka to 100 euro a aplikator 70. Samobieżny Vredo 400 ojrosów. Poza tym w "normalniejszych i bardziej przystępnych cenach" jest kosiarka i zgrabiarka Felli, kilka dupereli, stare Fordy i nowe CNH co mają być. Ale generalnie niewiele na zachodnich forach widziałem modeli od MarGe a moja wypowiedź odnosiła się głównie do beczki i Vredo bo te modele to takie klejnoty w koronie od nich.

70 euro to ten tańszy aplikator z talerzami a ten do ziemi coś 125 euro i można jeszcze koła dokupić bDawno nigdzie tego Vredo nie widziałem na sprzedaż.y efekt był lepszy. 

Opublikowano

Vredo był chyba i tak tylko na zamówienie albo ściśle limitowana edycja. Więc tak czy siak- niewielu je ma.

Ostatnio gdzieś widziałem ale cena konkret coś ok 300 euro.