Skocz do zawartości
Modelarstwo Rolnicze Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@BartosZetor  -  Zależy co robię, posiadam różne grubości, ale najczęściej używam 0,75 i chyba 1 mm. Myślę że nie będziesz tej decyzji żałował :) , bo materiał godny polecenia ;).

Jeszcze zostało zrobić stopkę, oświetlenie, i tą klapę zasuwaną i koła muszę inne znaleźć albo zrobić swoje.

Tak się prezentuję dzisiaj. W sobotę pewnie będzie skończony a niedociągnięcia które widać poprawione więc pewnie będą jakieś fotki w terenie jeśli pogoda pozwoli ;).

14863910.jpg?142841799714863912.jpg?1428417997

Opublikowano

No elegancko. Koła w oryginale to są takie sobie, można by kupić 2 koła do modelu samolotu, wyżłobić bieżnik i zamontować, ale to jak wolisz. Na tych też źle nie wygląda.

PS- stopkę to ja bym sobie odpuścił, najczęściej pieniek się stawiało pod dyszlem. :P

Opublikowano

Agrotechnik   Wiem, pieniek niezastąpiony :P . Ale widziałem w internecie w jednym taką i dzisiaj przejeżdżając przez okolice u sąsiada widziałem podobną stopkę w rcw 3 (szkoda że wcześniej nie wiedziałem że go ma, bo bym wymiary sobie wziął ale i tak wyszło spoko).

Opublikowano

Åączenia płyt na skrzyni załadunkowej mogłeś zamaskować/zrobić, tak aby nie rzucały się w oczy. Poza tym nie ma się zbytnio do czego przyczepić. Dobra robota!

Opublikowano

Model bardzo ładny wyszedł ale ja bym zmienił te koła na jakieś bardziej realne 

Gdy masz problem z brzydkimi łaczneniami to wystarczy że zalejesz miejsce klejem cyjanoakrylowym i po wyschnięciu wyszlifujesz.

Opublikowano

To co widzicie, te tylne łączenie z lewej strony to z mojej głupoty ''nieuwagi'' to zrobiłem bo wszystkie łączenia zamaskowałem a to nie a wziąłem się do malowania ;) , ale to przy kończeniu zostanie poprawione bo mnie samemu w oczy kuje .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Coś się tam robi późnymi wieczorami ;)

Dodam dla ciekawych że każdy element był zmierzony i przełożony na skale 1:32 robienie na oko było by grzechem ponieważ posiadam taki pług. Do tej pory wszystko jest prawie idealnie wyskalowane. Myślę cztery weekendowe nocki i będzie skończony ;).

Mam wiele więcej zrobione ale na razie pokazuje to co jest złożone do ''kupy''.

15043703.jpg?1430070380

15043706.jpg?143007038015043705.jpg?1430070380

• 4 tygodnie później...