Rafał3050 Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Witam. W tym temacie będę wrzucał zdjęcia (linki do zdjęć) z moich zmagań (czyt. prac) nad makietą gospodarstwa i budowy maszyn rolniczych, oczywiście w skali 1:32. Tutaj budowa garażu, zacząłem go 11 grudnia a do tej pory jest nie wiele zrobione, przez brak czasu a jak go mam to wolę go spędzić inaczej. Tak to wygląda na chwilę obecną: http://pokazywarka.pl/gp8d7d/ nie wygląda to fajnie ale to jest początek myślę że do 2-3 tygodni go skończę. Tutaj wczorajszy wytwór, który będzie dalej modyfikowany i remontowany bo z efektu końcowego nie jestem zadowolony. Oto on http://pokazywarka.pl/g9fn74/ . Liczę na uwagi i porady bo się za bardzo nie znam na tworzeniu, model. itp bo zajmuję się tym od ponad roku a przy moim wolnym czasie to jest mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JAREK_JOHN DEERE 8r Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 jak patrze na ten pług to normalnie super kolego super !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Hahah Jarek spokojnie , doczekasz się swojego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JAREK_JOHN DEERE 8r Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Hahah Jarek spokojnie , doczekasz się swojego no jak zobaczyłem płużek tego ziomka no szacun po prostu zakochałem się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 Coś takiego się szykuje http://pokazywarka.pl/0fpigh/ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiu86 Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 za matą w tle leżą takie plastikowe elementy (jakby zęby od kultywatora) - z czego to jest?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted February 5, 2015 Author Report Share Posted February 5, 2015 to są łapy gięte z drucika, takiego jak są modele czasami przywiązywane do podstawy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted February 14, 2015 Author Report Share Posted February 14, 2015 Trochę się wziąłem za budowę agregatu http://pokazywarka.pl/20btzb/, prawy wałek mam już drugi tylko pomalować bo ten wyszedł krzywy, na żywo wygląda trochę lepiej, teraz szczegóły i hydropack. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Fajny agregacik skąd masz takie plastikowe ''patyczki''? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 możesz kupić takie coś jeszcze chyba w mojehobby.pl to są akurat patyczki do liczenia które znalazłem w domu ale też mam te drugie. Znalazłem takie siłowniki na strychu w lego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dendron Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Można też patyczki od lizaków zbierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 No i skończony . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted March 15, 2015 Author Report Share Posted March 15, 2015 Wolnym czasie powstały brony Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Mnie się bardzo podobają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted March 29, 2015 Author Report Share Posted March 29, 2015 Parę dni temu zrobiłem sobie trochę obciążników do JD, 6 sztuk ale jak nie patrząc to 12 bo są klejone po 2 , jeszcze przynajmniej z 4 sztuki muszę dorobić i pomalować. Poszukuje wymiarów skrzyni ładunkowej rozsiewacza rcw, chodzi mi o szerokość, długość, wysokość ale jak by ktoś miał więcej wymiarów to będę wdzięczny . http://olx.pl/oferta/kosz-zasypowy-skrzynia-ladunkowa-rozsiewacz-wapna-rcw-3-piast-transpor-CID757-ID9rIgh.html#1eeb16c8c9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati3010 Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 jd ma troche inny kształt ciezarków http://traktory.com.pl/2013/04/11/obciaznik-walizkowy-balast-50-kg-do-john-deere/ mam takie w skali 1:32 jak chcesz to moge ci skan przesłac na wzór Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Trochę te walizeczki poprzerabiać i... Kto powiedział że mają być oryginały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted March 31, 2015 Author Report Share Posted March 31, 2015 No właśnie kto mówił że mają być oryginały . mati3010 wiem jak wyglądają JD obciążniki, nie dziękuje wątpię żebym robił drugie. Ale w razie czego będę pisał do cb. To zdjęcie ze wczoraj A to zdjęcie z dzisiaj Z czego mogę wykonać taśmę do rozsiewacza rcw, myślałem o gumie z dętki ale to będzie za gruby materiał ,, ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel11441 Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Przecież 7430 ma w zestawie obciążnik to po co się bawić w dorabianie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrotechnik Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Na taśmę do RCW powinien nadać się kawałek czarnego papieru. Odpowiednio usztywniony wtrzyma imitacje ładunku nawozu na sobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted April 6, 2015 Author Report Share Posted April 6, 2015 Agrotechnik dzięki, i tak zrobiłem, z czarnego papieru wycinanki wyciąłem pas i po pomalowaniu farbą czarną drugiej strony efekt jest zadowalający niczym prawdziwą taśma . To zdjęcie nie jest aktualne, ponieważ status już wynosi 80 % została mi tylko przekładnia i talerze i pomalować osłony na żółto. To zdjęcie z budowy, jak skończę go całego to dodam zdjęcie w terenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Skrzynia z hipsu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał3050 Posted April 6, 2015 Author Report Share Posted April 6, 2015 Jak widać, najlepiej mi się na nim pracuje, wdzięczny materiał , tak po za tym wszystko jest wykonane z hipsu oprócz taśmy i osłon wałka itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartosZetor Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 A jakiej grubości hipsu używasz ? bo mam zamiar przerzucić się na hips Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati3010 Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 szykuje sie nieźle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts