Kuba12 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Witam,Mam problem z wykonaniem skorupy budynku z płyt g/k.Nie chcę ich skręcać tylko sklejać i tu jest mój problem otóżnie wiem jakiego kleju użyć :/ byłem w sklepie budowlanym i powiedziano mi, żew taki sposób nie da się łączyć płyt, zaśmiałem się i wyszedłem. Słyszałem tylko od znajomycho kleju na gorąco co kiepsko mi się kojarzy i o akrylu ?!Może już ktoś miał taki problem i pomoże mi.Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klusek Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Ja swoją obore sklejałem akrylem i trzyma bardzo ładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bangibang Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Silikon/Akryl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba12 Posted January 5, 2014 Author Report Share Posted January 5, 2014 @Klusek coś w tym stylu ? http://www.soudal.pl/uszczelniacze-diy/akryle-menu/item/715-akryl-do-plyt-g-k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klusek Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Tak, coś w ten deseń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawido1998 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 W budowlanych sklepach niema co pytać o takie rzeczy. Tym bardziej jak jesteś modelarzem, oni myślą że to do domu gdzieś na ścianie chcesz takie płyty łączyć albo coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba12 Posted January 5, 2014 Author Report Share Posted January 5, 2014 Nie, tłumaczyłem nawet malowałem im to to pociskali mi kantownik plus wkręty (już jeden budynek skręcałem waży 15 kg) a klej powiedzieli, że płyt się nie skleja i straciłem cierpliwość.(najlepiej założyć temat i człowiek wie wszystko na pewno komuś się jeszcze przyda ten temat ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bangibang Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Ci fachowcy w sklepach to magistrzy po studiach, które nie mają nic wspólnego z ich działem na którym pracują. Robią w takich sklepach bo tylko tam prace znaleźli... Kuba12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts