Jump to content
Modelarstwo Rolnicze Forum

Recommended Posts

Posted

Cześć, urodził mi się w głowie pomysł tematu do takiego wyżalenia/ostrzeżenia innych użytkowników. Chciałbym żeby opisywać tu np. nieudane modele, których zakup kategorycznie odradzacie, a także nieuczciwych sprzedawców bo i tacy niestety są. Liczę tylko na rzetelne opinie, poparte jakimiś powodami. Nie chce zrobić z tego tematu śmietnika dla ludzi który na złość chcą kogoś obrazić czy zniszczyć w necie. Chodzi tu o prawdziwe historie, a nie nadmuchane konflikty. ;)

Sam zacznę od 2 spraw, pierwszą jest użytkownik Daniel85 z OLX, https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2zfhH/   Większość modeli co prawda już sprzedał, ale wiem że kilka z nich na pewno miało znaczne uszkodzenia o których dany użytkownik nie raczył wspomnieć. Po sprzedaży oczywiście wypiera się wszystkiego, a modele potrafiły przychodzić z urwanym kołem i bez zaczepu. Defekty z pewnością nie wynikały z winy przewoźnika bo paczki były w idealnej kondycji, a brakujących elementów nie było w pudle. 

Druga rzecz, czyli model- seria 700 Vario produkcji ROS. Jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem to serdecznie nie polecam. Model, a raczej "model" który warty może być max ze 100 pare złotych. Kompletnie plastikowa zabawka z niedomykająca się maską, rozmazanymi napisami, kołami z chińczyka i krzywymi elementami takimi jak światła, lusterka poręcze. Już nie wspominając, że nawet zapomniano dodać w kabinie monitor, i tyczy się to seryjnej produkcji.  

Jeśli macie jakieś różne przemyślenia to zapraszam do dyskusji ;)