Kamileq2006 Posted November 18, 2020 Report Share Posted November 18, 2020 Witam , przychodzę z zapytaniem czy ktoś z grupowiczów zdejmował kiedyś koła z ciągników firmy ROS? Powiedział by mi ktoś jak się do tego zabrać aby potem złożyć wszystko? Posiadam Valtrę A104 z tej firmy i chciałbym zmienić w niej dolne ramiona niestety nie wiem jak się do tego zabrać teoretycznie wystarczy odkręcić śrubki i zmienić ale tu zaczyna się problem bowiem aby dostać się tych śrubek trzeba by zdemontować koło a nie zbyt wiem jak to zrobić żeby potem złożyć wszystko bez problemów. Mam nadzieje że mi ktoś pomoże . Pozdrawiam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel11441 Posted November 18, 2020 Report Share Posted November 18, 2020 Nigdy nie miałem modelu z tej firmy, ale są 3 opcje: albo odkręcane podwozie i koła same wyjdą, bo są połączone osią, albo są wciskane jedno w drugie jak chińskich ciągnikach z odpustu, albo 3. opcja to zdjąć te szare dekielki i będą przykręcone śrubką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamileq2006 Posted November 18, 2020 Author Report Share Posted November 18, 2020 Dzięki popróbuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamileq2006 Posted November 18, 2020 Author Report Share Posted November 18, 2020 Przypadkiem udało mi się rozgryźć producenta Okazało się że trzeba wyjąć wałek WOM i następnie odkręcić śrubkę pod nim ukrytą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamileq2006 Posted November 18, 2020 Author Report Share Posted November 18, 2020 55 minut temu, Pawel11441 napisał: Nigdy nie miałem modelu z tej firmy, ale są 3 opcje: albo odkręcane podwozie i koła same wyjdą, bo są połączone osią, albo są wciskane jedno w drugie jak chińskich ciągnikach z odpustu, albo 3. opcja to zdjąć te szare dekielki i będą przykręcone śrubką. Niestety nic nie działa 1 po odkręceniu podwozia wygląda jakby były na śrubki 2 wciskane też nie są bo drucika brakuje 3 nie wiem czemu ale dekielków nie da się zdjąć, próbowałem nawet kombinerkami ale nic tylko się farba trochę podrapała xD Wydaje mi się że producent nie przemyślał zmiany ramion mimo że dołączył je do zestawu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts