Jump to content
Modelarstwo Rolnicze Forum

Jak zdjąć koło w modelu ROS ?

Kamileq2006

Recommended Posts

Witam , przychodzę z zapytaniem czy ktoś z grupowiczów zdejmował kiedyś koła z ciągników firmy ROS? Powiedział by mi ktoś jak się do tego zabrać aby potem złożyć wszystko? Posiadam Valtrę A104 z tej firmy i chciałbym zmienić w niej dolne ramiona niestety nie wiem jak się do tego zabrać teoretycznie wystarczy odkręcić śrubki i zmienić ale tu zaczyna się problem bowiem aby dostać się tych śrubek trzeba by zdemontować koło a nie zbyt wiem jak to zrobić żeby potem złożyć wszystko bez problemów. Mam nadzieje że mi ktoś pomoże . Pozdrawiam !

20185de849c4ba66e6c67b431495.jpg

55 minut temu, Pawel11441 napisał:

Nigdy nie miałem modelu z tej firmy, ale są 3 opcje: albo odkręcane podwozie i koła same wyjdą, bo są połączone osią, albo są wciskane jedno w drugie jak chińskich ciągnikach z odpustu, albo 3. opcja to zdjąć te szare dekielki i będą przykręcone śrubką.

Niestety nic nie działa :( 

1 po odkręceniu podwozia wygląda jakby były na śrubki 

2 wciskane też nie są bo drucika brakuje 

3 nie wiem czemu ale dekielków nie da się zdjąć, próbowałem nawet kombinerkami ale nic tylko się farba trochę podrapała xD

Wydaje mi się że producent nie przemyślał zmiany ramion mimo że dołączył je do zestawu :(